Lime Wire

Onsdag - början på nerförsbacken, som jag alltid skriver. Det kommer från något morgon radioprogram, mix megapol eller P3, back in the days hur som helst, hörde det på radio en onsdagmorgon o sen dess har jag alltid sett måndag o tisdag som uppförsbacke onsdag på toppen sen nerför. Skönt. Det går alltid fruktansvärt långsamt fram till onsdagen, Sen är det plötsligt helg o ny vecka.
Som idag, så tränade jag bara för att jag kände att jag hade missat så mkt, men nu ikväll så tänkte jag till lite och jag har ju bara missat en träning, spelade inte matchen i måndags men det skulle jag inte gjort ändå ju. Oh well, är glad att jag tränade idag, det var lätt som en plätt och roligt. Vi slapp tom sprinta, förutom i slutet, men vi gjorde det bara två gånger, vilket var helt otroligt fantastiskt underbart. Dessutom tränade jag i mina jogginskor, var lite rebellisk, och fan va skönt det var! slippa äckliga fotbollsskor som bara erbjuder blåsor och smärta. Men som sagt, det är against the law, och jag fick lite skit för det, men det var det värt. Vi tränade först 1 timme ute, i 18 grader, sol o blåst, och vi tränade passar så vi stod rätt mkt still o skrek på varandra, Jag o Line (uttalas Linn, franska tjejen) kämpade tappert, vi är inte så hajj på att få passarna rakt till varandra, men det är nice ändå, o helt plötsligt skrek hon "FANNY" (nästan) rätt uttalat, gjorde mig chockad o glad. (alltså, jag är så trög, skriver verkligen exakt vad jag tänker, vad som poppar upp i mitt huvud just för stunden). Sen gick vi in, hade möte i 30 minuter, o lyfte i 30 minuter, pumpa muskler fett, haha, stackars mina obefintliga armmuskler. Line däremot, den gamle rugbyspelaren, hon kan hon.

Ikväll har jag inte gjort mkt, ätit sista av min goda köttfärssås jag lagade för 2 veckor sen. Måste göra ny i helgen/nästa vecka. Om ni undra.. Amy-Rose jobbar.. Nathan jobbar (hemma), han har jättemkt på jobbet just nu, tycker nästan synd om honom, men bara nästan.

Igår var det en show at The Way, en gammal kyrka down town, fast det var ingen kyrka, eller det var en kyrka förut, men inte längre, nu är det mer som en liten ungdomsgård, fast ändå inte, dom har shower där till o från, mkt screamo och hardcore, fast helt kristet, man hör inte vad dom sjunger/skriker, men det är goda saker om gud, och sen pratar dom tuffa killarna lite om hur dom älskar gud o jesus, o dom respekterar alla som inte är kristna så länge dom respekterar deras tro, och om man inte gör det skulle dom bryta varenda ben i kroppen på en. (vad mkt dom o en o man det blev, hoppas ni fattar).
Hur som helst var det stor argumentation (säkert inte ett ord) här i huset innan jag gick. Nathan sa att jag fick gå, men det skulle ju inte vara så enkelt som att "yeah, sure, have fun". Utan det skulle vara årets föreläsning, och "jag vet nog..." innan. Typ "varför ska jag låta dig vara ute till 11?" och "ungdomar som inte har gränser slutar med att gå in i sin skola med pistol o skjuter alla" "jag säger inte att du kommer bli en av dom, men så är det" och "efter solen går ner händer det mkt konstiga saker", när va han ute efter solen gick ner senast ändå? och jag sa bla att det inte finns ingen anledning att inte låta mig gå, eftersom jag inte varit dålig på ngt sätt, jag är nästan 18, och jag vill ha roligt när jag är här. "jag ser bara ingen anledning att låta dig gå" sa han också. Och det här va absolut inget jag skulle vänja mig vid, det är ingen regel att jag får vara ute till 11 på skolnätter, det är ett undantag, som jag egentligen borde fått som belöning, men igen, har ju inget att belöna mig för, så han var alltså extremt snäll som lät mig gå. Sen när jag skulle gå över till Andrea, det tar 10 minuter, och det är typ 30 meter utan gatubelysning eller hus, klockan var 18:30, solen går ner 18, det var alltså inte mörkt än, fortfarande gult i horrisonten (heter det horisonten på land också?), och ja det var ljust ute, o innan jag gick sa jag "jag går till andrea nu medans det är ljust ute" o nathan sa " det är mörkt" alltså, nej, det var ljust, och dessutom, tror han att mellan 18:00 och 18:30 kommer det fram 28 mördare och 34 våldtäcksmän o gömmer sig.. nej juste glömde att dom inte kan gömma sig nånstans, för det är fällt runt om kring, och sen villor. Gjorde mig iaf väldigt väldigt arg. orkar verkligen inte. nej nej. orkar inte.
Alltså grejen är att när mamma säger att om jag är i stan eller långt bort i ektorp/duvnäs ensam, så måste jag åka hem tidigare än om jag är med vänner, och även om vi är många i stan vill hon inte att vi ska åka hem så sent, men det är för att hon är orolig över att ngt ska hända, för att hon är rädd om mig, och bryr sig om mig.
När nathan säger det, så är det mer, för att han kan, och för att han inte vill bli stämd av mina föräldrar om ngt händer, han vill inte få problem, typ "alltså dö inte här, det blir så mkt papper att fylla i". Och alltid, alltid, dom två klasiska fraserna som alltid kommer ur hans mun när vi argumenterar om ngt, "I dont trying to be a jerk" (du behöver inte försöka, lyckas rätt bra ändå), och " I'm not doing this because I can, or because I wanna have power"
kobajs.

Showen var iaf bad ass, lite mkt sreamo som sagt, men många snygga killar, och sen den speciella .. uppförandet i publiken, hardcore dancing, alla i publiken förutom typ 4-8 personer (en tjej, resten killar), bildar en stor ring, sen börjar dessa människor "hardcore dansa" i mitten, och typ hoppar in i alla i ringen, så dom som bildar ringen kämpar med att putta bort dom dansande som mer ser ut som vilda apor än ngt annat, väldigt speciellt.

En annan liten parantes, Mamma o pappa ringde igår när jag precis gått på bussen hem, och berättade att dom inte kommer hit, fan, igen regelföljande aron, och den jobbiga organisationen AYUSA som jag för ngn anledning hamnade i här, vad är det för påhitt ändå? Det var ju inte deras regler vi gick med på, och det där med att jag måste göra samhällstjänst, "du måste ju inte, men du borde, och det är en stor del av AYUSA, och du kommer känna dig som en bättre människa" roligt. Jag jobbar hellre för pengar. Inte alltid, men när det gäller AYUSA.


Hoppas aron inte läser det här, och om dom gör det, så hej jag är nästan 18 år, jag tycker jag ska få va lite mer fri, och ni är jättetrevliga ibland, typ idag.

och igen, jag ska inte jämföra, men jag fick skjuts hem av Line's värdpappa i måndags, störtskön, astrevlig, rolig, och nice. fy katten. Och idag hämtade en tjejs mamma oss för att åka o äta lunch, kommer inte ihåg va hon heter, det var iaf jag Valentina, hon o hennes mamma, nånting på A, .. Amy, där satt den. Hennes mamma var en sån amerikansk glad mamma. Mer sånt vill jag ha. Ska nog tvinga Stefanie att hon firar sin födelsedag med mig hos hennes pappa. Det vore nice. Behöver lite av deras spirit nu.

Peace out folks, jag har 5 minuter kvar på mitt internet, så det är lika bra att sluta .

Krya på er alla sjuklingar också (typ morfar o mamma)
liv1 | | En kommentar

nodig

alltsa faan.
Mandag, varldens onodigaste dag.
Forutom att jag har sen lunch (13:30, nu 16:30) har inte gjort nanting, alls, forutom atit lunch hos becky, sen shoppat loss pa united supermarket (skillnaden mellan nacka gymnasium och coronado high school ar att om man har 3 timmars haltimme, kan man i nacka gy antingen aka hem med buss, eller ga till forum o shoppa. Har sa maste jag fa stjuts, o det ar natalies naptime, sa jag det var liksom uteslutet att ar skulle komma o hamta mig, for att sen lamna mig, ringde ens inte o fragade.. dodade iaf ca 1 timme med becky, sen typ 30 minuter ga runt i skolan o leta efter coach for att se om jag skulle va tillbaka 17 eller 18, lite efter 17 sa han, da ar det ens inte lont att aka hem med skolbussen, eftersom jag kommer hem typ 16:45 med den. Sa jag gick till united vid 15.. kopte en mascara, 2 bars (lite mat maste jag ju eftersom jag antingen ska va har till 20 ikvall), en handsanitizer (tankte att det kunde va bra o ha i skapet), hm.. kopte sakert ngt mer. Sen vid 16 var jag tillbaka i skolan igen, traffade andrea o eric typ 10 minuter innan dom skulle hem, sen sa kom jag pa att jag kunde sitta i biblan o gora min mattelaxa, fast sen kom jag pa den genialiska iden att ga smyga in i the writing lab o latsas ha ngn jobbig uppsatts att skriva. o sen dess har tiden gatt ratt fort, klockan ar nu 16:43, sa det ar nice.. hoppas dom har oppet har en stund till. dom ser nog inte mig sa det finns en risk att dom laser in mig har, det hade ju varit ngt.

I alla fall har jag under dagen haft sms o telefon kontakt med Malin, Jessi, Mamma o Nancy. Jag forsokte faktiskt fa tag pa Jenna innan jag gjorde allt det har trakiga men hon svarade inte. I alla fall, sa berattar Malin den slynan att Hellacopters kommer till Peace and Love, och Hives till hultan. Peace and Love har sa manga bra band nu att jag dor. Tank om jag skulle hitta 3000 kr pa gatan, va glad jag hade blivit. hade suttit fint. Men min goda mor bokade Where The Action Is biljett at mig, for hon ar sa snall, sa jag behover liksom inte oroa mig, kommer fa se Hives, Foo Fighters, Mando Diao, Sahara Hotnights och bata Hellacopters, forhoppningsvis med Jessi, hon kan biffa oss langst fram o sen ragga in oss back stage. Kommer bli nice. Men som sagt, Peace and Love lockar, fast det ar typ ingen som ska dit, sa det far bli festival nasta sommar o gotland o konsert i sommar, kommer bli fint, allt kommer losa sig o bli bast.

Sen ringde jag Nancy, for att jag hade liksom egentligen inget battre for mig, pratade med henne om livet lite, att hon saknade mig o att alla alskar alla, alskar hennes amerikanska attityd till livet :) Hon sa att Jag o Karro var jattevalkomna o det skulle bli sa roligt osv osv, och vi kan gora allt vi inte hann gora innan och shoppa o hej o ha! \
Alltsa karro, vi maste ata suschi dar vi at suschi, minst 2 ganger, du kommer alska det ! Och du far boka biljett nu!

Det kommer bli nice. Och jag tankte igar att om inte mor o far far komma (vilket ar bull shit) sa kan ju oskar komma, sa kan vi leva loppan, han skulle sakert inte vilja ngt hellre an att spendera 2 veckor med sin absoluta favorit (lilla)syster.

Hm.. Jag tror inte jag har sa mkt att tilllagga, Jenna svarade nu, hon jobbar, hennes pojkvan sitter i finkan (eller han kanske kommit ut nu) men iaf har dom en telefonrakning pa 500 dollar om inte mer, så ja, hon maste jobba. (jag bjuder pa ett å idag, fast nu blev det ju tva)

Nu ska jag surfa loss pa dom tre sidorna som ar tilllatna pa skolan datorer, i typ 10 minuter sen ska jag val jobba mig nerat omkladningsrummen.

Och lite sa btw, det ar ackligt blasigt ute! alltsa helt galet! och eftersom det ar sa torrt och staden ar omringad av falt, sa ar det helt brunt i luften, o man maste ha solglasogon bara for att skydda ogonen mot damm o skit. allting flyger omkring. booo, har tagit massa bilder pa det sa det kommer val en vacker dag i maj.

Puss pa er, oj det var ovantat, tankte ens inte skriva det, mina fingrar bestammer over min hjarna ibland. Jag menar bara puss till dom som jag kan tanka pussa irl, o till andra stor kram, coolt handslag, eller en tuff nick.
liv1 | | Kommentera

sylt

andas in, djupt, fan, jag vill sova, men jag känner att jag måste skriva ngt idag, har inte skrivit sen torsdags liksom, fast sen tänker jag "jag borde inte slösa tid på att skriva om vad jag gör, jag borde göra saker istället" men det finns inget att göra nu i alla fall, men kanske senare, en annan dag. fan va jag yrar, är så trött.
Iaf.. Jag pratade nyss med Johanna, jävla johanna som satt på ett internetcafé i nya zeeland, väntade på sin pojkvän, men det var för varmt utomhus. Han surfar. Hon och en tjej delar lägenhet, igår köpte dom en van som dom ska åka omkring i, bo i. Sen ska dom till australien o backpacka. alltså, ja ä' int bitter. Men fan! Jag är glad att jag inte är hemma o går i skolan, men det kunde varit så mkt bättre kände jag nu. Johanna bajsapa lever mitt liv, men hon är två år äldre, så jag har ju inte brottom, när jag går ut gymnasiet ska jag tvinga henne åka tillbaka med mig (hon kommer inte vara svårövertalad), eller så ska jag åka med Sanna o co till Australien.
Det är liksom all good, men jag tänker, vad fan gör jag i lubbock? Varför är inte jag nånstans där det finns berg eller vatten, och jag vet att jag borde sluta älta det här nu, men det går liksom inte alltid så bra. Jag försöker bara övertala mig själv att det här året är bra för mig, och att det finns en mening med att jag är här, typ jag kommer kanske inte klaga så mkt på lilla älta ändå, (antagligen så kommer jag va samma jobbiga klagmaskin, men man kan ju hoppas). Det är iaf en jättebra erfarenhet o allt sånt.

Kan berätta lite om fredagen, vi åt pizza på fotbollen, sen vare fest på skolbussen hem, efter ett par timmar hemma gick jag över till Andrea med film o kamera, vi gjorde oss snygga o tog massvis foton, bla till hennes myspace och för att jag har en uppgift i photojournalism att ta 50 bilder på en människa. Sen kom Derek o Zich över, dom rökte på o jag kollade på, vi åt pizza o kollade på tv. det var nice, en sån där vanlig chillkväll som man behöver. Jag var helt död though, Zich o Derek måste tro att jag är världens tråkigaste o tröttaste person, för båda gångerna jag träffat dom så har jag somnat i andreas säng, men i fredags var jag faktiskt sjuk. så det sååå.
Lördagen spenderades väl mesta dels hos andrea, åt och kollade på film. Sen hemma, gjorde inte mkt, kollade på tv, pratade med mor o far, sen föreslog jag bio för aron (nytt namn för amy-rose och nathan), men dom bangade, vi åkte till en bokaffär istället, och wall mart, så nu har jag in mic så det är bara att adda mig på skype fs.lundgren så kan vi prata gratis över datan, flott va?

Söndag, gick upp i ottan, var ens inte trött, men kunde inte andas. pratade lite med mor över msn, åkte till kyrkan och testade youth group, hoho, läraren är världens sötaste, allstå, o han var på foo fighters i dallas för nån vecka sen, så det är right on dude, nä men jag kommer nog gå upp tidigt några söndagar för hans skull, det var trevligt. Sen själva kyrkliga delen av det hela är väl inte jätteroligt, men ändå lite, man har ju inte läst hela bibeln precis. Fast jag gillar inte gudstjänsten, först stå upp o sjunga i typ 20 minuter (det låter bra när dom sjunger, men jag tänker inte sjunga med) sen den galna prästen som skriker ut sina tankar, jobbigt tycker jag, och jag ser i kors o nickar till mest hela tiden, sen vaknar skräckslagen när han kör en av sina skrikanfall.

Sen idag, har jag faktiskt inte gjort ett pissilini. Har pratat med folk på msn, har nästan städat mitt rum (egentligen inte alls), städade badrummet, dammade huset, sen har jag bara varit the quiet swedish girl på mitt rum, för jag orkar inte. orkar inte. Dom satt ändå uppe på deras kontor mesta delen, sen under smallgroup så gjorde jag mina läxor, för jag orkade inte det idag, satt med typ 1 timme iaf, kollade på tv först, blueman group (eller ngt liknande) sjukt tufft , och sen åt mat från KFC o mådde illa ever after.

Jag orkar inte att man ska följa regler, regler är till för att brytas om man vill, regler, regler, det finns alltid en väg runt dom, om man vill, men då gör man ju inte rätt, o då gör man fel o då är man ond mot herren. och nej. jag orkar inte.

Köpte ett skidmagasin igår, Freeskier, kom fram till att jag inte har så många krav på min blivna pojkvän, han ska bara kunna åka skidor bra, och se bra ut i backen, skadar inte om han ser bra ut annars också, skadar inte om han kan skejta, han får kunna surfa, han måste ha bra musiksmak, och.. vara rar. o fett tuff. och han måste ju va rolig, både humor och liksom vilja hitta på saker.
Om du känner igen dig i beskrivningen så är du varmt välkommen in i mitt liv.

Jag o Johanna kom fram till en o annan bra sak idag också, tillexempel att livet ska levas, och det ska levas farligt och härligt. Alltså man ska inte inte åka skidor för att det är farligt, ta på hjälm o ryggskydd så är man ju safe. Men hjälmkulturen har inte slått usa's skidåkare än. Man ska bo där det finns berg för skidåkning eller bergsklättrning, hav för surfing eller så ska man vara rik o bo i en stor stad (som NY, London, så kan man åka till alla ställen). Gärna både och med inte så farligt avstånd, som typ Australien, Nya Zeeland, US, Frankrike, Canada.
En ny tjej i small groupen frågade a-r om hon va från lubbock och a-r svarade "born in lubbock, raised in lubbock, and I'll probably die here too". Alltså jag repekterar det totalt om det är det hon vill, men jag skulle inte kunna göra det, inte bara med lubbock, men med var som helst. hur kul låter det liksom? Kanske.. om man hittar den där perfekta platsen som har allt jag skrev innan, så kan man bo där hela livet, men fortfarande lite tråkigt, man måste ju se ngt nytt, testa ngt nytt, right?

Nu är klockan 21:45, jag måste erkänna att jag hoppas på att vakna med samma hosta som igår och imorse, så kan jag leta upp coach fisher o george o fråga om jag verkligen måste komma ombytt o kolla på matchen imorn, och att jag nog inte kan spela på tisdag heller, jag vet att jag är ruggigt lat, men 5 dagar i veckan är för mkt, det kommer döda mig.

Nu ska jag läsa Freeskier, och juste på tal om det, killen ska gärna vara miljövänlig också! och det säger jag för att jon olsson som jag var besatt av innan, sen inte gillade alls, har jag börjat gilla igen, eftersom han vinner allt när jag kollar på amerikansk skid-tv, o i min tidning så gör han reklam för ngt miljövänligt för att minska den globala uppvärmningen, låt mig citera reklamen för er som inte sett den (ifs tror jag att han inte är så värn om miljön utan bara vill få fans o cred o pengar, men ändå)
"Don't pray for snow. Do something. Global warming is one of the main reasons, why snow is becoming thin in some places. But then lack of pow will be one of the world's smallest problems. HEAD is an official partner of Cool Earth, an organization determined to freeze the global warming by linking major caoital to our naural resources. Mature rainforests are the earthäs green lungs. Cool Earth fights deforestation and takes a leadership stance on ecological protection. Pro freeskier Jon Olsson supports Cool Earth. So should you. Go to coolearth.org and learn more on what you can do."
kom igen nu svenska folket! kämpa lite! (det fula med reklamen är att jon står på en stubbe o ler, hade det inte varit bättre om trädet varit kvar? eftersom träd hjälper mot det hela. oh well, dom kan ju inte lyckas jämt)
Och när jag kommer hem, vintern 08/09 ska jag bli äckligt bra på skidor, o snygg i backen ska jag vara. o inte vara rädd för att dö på railen eller när vi gör våra tappra försök till en 180, du o jag loranga, nya tag mot eliten! (fast vi är ju ifs typ tuffast i backen ändå, men liksom tänk vilken kapacitet vi har!)

Nu har jag mundiareat genom mina fingrar länge nog, nej förresten, fick brev från mormor&morfar o mamma i fredags, det var mysigt. Mormor skrev att hon skrattade, grät och ibland fattade ingenting när hon läste min blogg, det tyckte jag var otroligt sött av henne :) .
Fick också en bild på mammas farmors syster Fanny, och hon var den mest sorglösa o gladlynta personen morfars bror visste, och när morfar o hans bro va hos henne fanns det inget som hette "det får ni inte göra". Sån vill jag vara :) sån försöker jag vara, men än så länge har jag ingen att bestämma över, så jag kan inte ge ngn fria tyglar, men regler är inget för mig, igen, och gladlynt o sorglös kämpar jag på.
liv1 | | 4 kommentarer
Upp