men guuuuu

 
 
Queen B. Hon får mig att gråta så pass ofta. Börjar bli löjligt asså. 
liv1 | | En kommentar

Fröken Frimans krig

Har varit så peppad på denna miniserie sen jag såg trailern första gången pga så många genialiska kvinnoskådisar, fet historia och verkat skojig liksom. 
Såg precis första avsnittet och var SÅ fett! Alltså, så himla himla braaaaaa. Det visar verkligen varför radikala feminister behövdes för kvinnors rösträtt och annat viktigt som vi fått. Alltså vi har SÅ mkt att tacka alla feminister från förr för. guuuu. denna serie gav mig iaf en blandad upplevelse av mysrys och extrem ilska. Hoppas alla ser den och fattar att (radikala) feminister fortfarande behövs. 
 
 
liv1, populärkultur | | Kommentera

The mask you live in

skaparna bakom MissRepresentation har gjort en dokumentär om manlighet och hur den manliga normen skadar ca alla levande på denna planet. Ska bli såååå fett att se den och hoppas verkligen att den får visas på TV mycket och sånt. Alltså det måste verkligen pratas mer om hur killar uppfostras till att vara. Många gånger är det liksom inte tjejer som ska vara mer som killar (uppfostras att vara) o ta plats etc för att lyckas utan killar som ska vara mer som tjejer (uppfostras att vara) dvs omtänksamma och omhändertagande osv. Filmen kommer nästa år och verkar precis som MissRepresentation vara USAcentrerad men ändå intressant. Så länge Sverige inte gör något motsvarande så får vi nöja oss med detta helt enkelt. 

 
 
här är trailern till missrepresentation (som är svinbra! Se den.)
 
 
 
liv1, populärkultur | | En kommentar
Upp